Dorohoi News Logo

[VIDEO][FOTO] „Regina Maria” – parteneriat pentru pace

Regina Maria

Sub semnul păcii şi toleranţei, joi, 18 noiembrie, s-a desfăşurat la Sala Teatrului din municipiul Dorohoi, un emoţionant spectacol artistic intitulat “Mesagerii Păcii”, în cadrul manifestărilor dedicate Educaţiei Globale.
   Au evoluat în faţa celor 300 de spectatori, elevii Grupului Şcolar “Regina Maria” şi invitaţii lor din Şcolile Cristineşti şi Fundu – Herţii. Diversitatea programului i-a încântat pe cei prezenţi. Debutul manifestării a aparţinut melodiei “Să fie pace în lume!”, devenită imn al acestei săptămâni, urmată de priesa “Pacea cu zmeii”, într-o interpretare inedită a trupei de teatru “Paradoxal” de la “Regina Maria”. Micii elevi de la Fundu – Herţii au emoţionat prin suita dansurilor ţigăneşti, iar trupa de dans a elevilor din Cristineşti a stârnit ropote de aplauze, mai ales în ultima parte – un dans tematic ce a conţinut mesajul lor de pace, speranţa unei lumi în armonie şi toleranţă.
   Astăzi, s-a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că printre noi trăiesc tineri sensibili, talentaţi, dornici să se implice în viaţa comunităţii, capabili să se facă auziţi şi să-şi exprime atât de artistic aspiraţiile.
   Sub coordonarea directorilor celor două instituţii, a consilierilor educativi, a unui număr mare de cadre didactice prezente, precum şi a directorului Casei Municipale de Cultură, acţiunea a încheiat, cu succes, cea de-a patra zi a SEG 2010. (DorohoiNews.ro)



Autor: DorohoiNews.ro

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web